Ranunkel är väldigt fin som snittblomma. Foto: Unsplash

Ranunkel är en fantastiskt fin blomma. Allt fler börjar få upp ögonen för dess skönhet och den börjar nu bli riktigt trendig. Att lyckas med ranunkel som snittblomma kan vara lite klurigt. Därför vill vi gärna dela med oss av våra bästa tips - håll tillgodo! 

 

Ranunkeln har ett typiskt utseende med sina knubbiga blommor och grova stänglar. Den förekommer i många olika färger och kan även vara flerfärgad. Många inredningsintresserade har tagit denna vackra blomma till sig, då det går att matcha den till färgerna och stilen i hemmet. Oavsett vilken din favoritfärg är så är chansen stor att du hittar ranunklar i just den färgen!  
Ranunkeln behöver inte arrangeras stramt och klassiskt. Foto: Pixabay

 

Så här tar du hand om snittblomman

Ranunkeln är otroligt vacker som snittblomma. Oavsett om du arrangerar blommorna en och en i små glasvaser, i en mellanstor vas eller i en stor och pampig vas så blir resultatet väldigt fint.

  1. När du kommit hem från blomsteraffären är det viktigt att göra en ny och fräsch snittyta. Använd en ren och vass kniv så att du inte täpper till och hindrar blomman från kunna dra upp vatten.
  2. Rengör vasen eller vaserna noga innan så att det inte finns kvar bakterier från blommor som stod där innan.
  3. Fyll på med kallt vatten, men inte hela vägen upp. Det är bättre att fylla på med rent och fräscht vatten varje dag, än att fylla upp med mycket vatten på en gång. Ranunkeln dricker mycket, så håll ett öga så att den inte druckit upp allt vatten och står helt torrt. Ser du bara till att byta till nytt, fräscht och kallt vatten varje dag kan den snittade ranunkeln stå sig i veckor!

 


Foto: Pixabay