Många längtar efter sol och vidsträckta stränder, särskilt nu under vintern. Foto: Stockphotosecrets

 

Många är vi som längtar bort från mörkret och kylan, längtar efter att känna solens strålar värma. Läs vår artikel om du funderar på att resa utomlands under januari månad - vi har sammanställt en lista med våra bästa resmål för säsongen!

 

Kanarieöarna

På lagom långt avstånd från Sverige ligger ett av svenskarnas favoritresmål. Det är lätt att förstå varför vi gärna åker hit - det är verkligen vackert! Vill du lapa så mycket sol och värme som möjligt rekommenderar vi de södra delarna av Gran Canaria och Tenneriffa. Temperaturen på Kanarieöarna i januari varierar mellan olika platser, men generellt så ligger den kring 22 grader och antalet soltimmar är sju. Tänk på att det kan regna en del under januari, men regndagarna brokar trots allt vara få. Dessutom är det färre som turistar på Kanarieöarna den här tiden på året, varför du kan uppleva ett annat lugn. Tycker du om att vandra i naturen eller bland vackra byggnader och se dig omkring så är Kanarieöarna i januari ett ypperligt val!  


Gran Canaria är ett perfekt resmål för dig som njuter av naturupplevelser. Foto: Pixabay

 

Kap Verde

Kap Verde är den ofattbart vackra ögruppen cirka 50 mil från Kap Verdehalvön på det afrikanska fastlandet. Tio av Kap Verdes öar är bebodda och en av de mest besökta är Santiago.  Trots att det alltid är varmt här, så är det lite mildare än på det afrikanska fastlandet. Dagstemperaturerna i januari ligger på ungefär 25 grader och det regnar mycket sällan -januari är alltså en riktigt bra månad att semestra här. Vill du resa till en plats med enastående natur där det är varmt året om så är denna Kap Verde ett fantastiskt resmål!  


Dominikanska Republikens stränder är drömlika. Foto: Pixabay

 

Dominikanska republiken

Granne med Haiti ligger det karibiska drömresmålet Dominikanska republiken. Med sina vita, vidsträckta stränder och varma temperaturer lockas många turister hit under vinterhalvåret. Faktum är att klimatet är som mest behagligt just i januari då temperaturen vid kusten uppmäter strax under 30 grader. Dessutom är det minimalt med regndagar! Här kan du ta ett dopp i det turkosa vattnet utan att frysa, vattentemperaturen ligger nämligen kring 26-29 grader!  

Aruba

Aruba är den exotiska ön i Västindien som många drömmer om att besöka. Inte undra på, det är nämligen ett paradis! Aruba ligger bara 2,5 mil norr om Venezuela och även om januari räknas som en regnmånad så drar skurarna ofta snabbt över. En solig dag i januari ligger temperaturen kring 25 grader, ibland lite över. Antalet soltimmar är 8. Vattentemperaturen ligger på härliga 25 grader!  


Strosa runt bland de vackra byggnaderna, Aruba är nämligen mer än bara stränder! Foto: Pixabay

 

 
Bali

Det finns resmål, och så finns det resmål. Bali är utan tvekan ett tropiskt paradis med varmt väder året om. I januari månad kan det regna emellanåt, men snart drar ovädret förbi och efterföljs av gassande sol. Temperaturen på Bali varierar lite beroende på var du befinner dig. Vill du dyrka solen rekommenderar vi att du håller till kring kusten. Antalet soltimmar är 6. Packa resväskan full med badkläder och solskyddsfaktor och njut av temperaturer kring 28 grader!  


Solen går ner vid en av Balis stränder. Foto: Pixabay