Njut av härliga våfflor till frukost, lunch eller fika. Foto: Unsplash

Klassiska frasvåfflor är fantastiskt gott. Har du dock den andra typen av våffeljärn, för så kallade belgiska våfflor, är det inte dumt det heller. I och med att de belgiska våfflorna är högre får de en annan textur. Servera gärna med en klick vaniljglass eller grädde och med chokladsås på toppen! 

  

 

Ingredienser, 6-8 personer

  • 4 dl vanligt vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk bakpulver
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 200 g smält och avsvalnat smör

  Exempel på tillbehör till servering

  • Chokladsås (färdigköpt eller hemmagjord)
  • Gammaldags vaniljglass
  • Vispad grädde
  • Florsocker att strö över

 

Gör så här

1 ) Ta fram en bunke och blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och bakpulver noga. 2 ) Separera äggulorna från vitorna (spara vitorna). 3 ) Tillsätt mjölk och äggulor i mjölblandningen. 4 ) Rör eller vispa till en jämn smet. 5 ) Smält smöret och låt svalna (men inte stelna). 6 ) Rör eller vispa ner det smälta avsvalnade smöret. 7 ) Vispa äggvitorna fluffigt och vänd sedan ner fluffet i smeten. 8 ) Ta fram ditt belgiska våffeljärn. Grädda lite lagom länge, tills ytan är gyllene. 9 ) Servera våfflorna varma med chokladsås, vaniljglass eller vispad grädde. Pudra över florsocker. Njut!  




Foto: Pixabay