Våfflor med choklad är fantastiskt gott till kaffet. Foto: Stockphotosecrets

Vill du variera våffelrepertoaren lite? Njut av härliga chokladvåfflor med chokladflagor och en klick lättvispad grädde - det är enkelt och hur gott som helst!  

 

Ingredienser, 8 portioner

  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl Arla vispgrädde
  • 2½ dl iskallt vatten
  • Smör till stekning

 

  • Vispgrädde (ytterligare grädde till servering)
  • Florsocker (ytterligare florsocker till servering)
  • Mörk choklad (till servering)

 

Gör så här

1 ) Ta fram en bunke och ha i mjöl, kakao, socker, vaniljsocker och salt. Blanda väl. 2 ) Ta fram en annan bunke och vispa grädden som ska vara i själva smeten. 3 ) Häll i vattnet i bunken med mjölblandningen. Ha sedan i hälften av grädden. Vispa med elvisp till en slät smet. Vänd sedan ner resten av grädden i smeten. 4 ) Hacka chokladen eller riv den med en potatisskalare (välj mängd efter tycke och smak). 5 ) Hetta upp våffeljärnet, pensla sedan laggen med smör innan första våfflan. 6 ) Häll i smet och grädda våfflorna. 7 ) Servera med lättvispad grädde. Strö över chokladflagorna och siktat florsocker innan servering. Njut!