Härlig hemlagad lasagne med ricotta och spenat. Foto: Stockphotosecrets

Bjud på vegetarisk lasagne. Saftig, smakrik och krämig passar denna härliga rätt lika bra till middag mitt i veckan som till helgen. Servera gärna med en god sallad, sedan är det bara att njuta!

 

Ingredienser

  • 1 gul lök (finhackad)
  • 3 vitlöksklyftor (finhackad)
  • 1 röd paprika (fintärnad)
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater (á 400g)
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 400 g fryst bladspenat
  • 50o g ricottaost
  • 125 g mozarellaost (riven)
  • Ca 2 msk persilja (finhackad)
  • Extra jungfruolivolja
  • Salt och svartpeppar efter tycke och smak

 

Gör så här

1 ) Börja med att sätta ugnen på 200 grader. 2 ) Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs sedan tillsammans med olivolja i en kastrull. 3 ) Ha i tomatpuré, krossade tomater och torkad timjan. Rör om och låt koka samman till en sos i cirka 10 minuter, under omrörning. 4 ) Smaka av med salt och peppar. 5 ) Ta fram en ugnssäker gratängform och smörj med olivolja. 6 ) Varva tomatsåsen med spenat, ricottaost (smula ner den) och lasagneplattor i formen. Avsluta med ett lager av såsen på toppen. 7 ) Riv mozarellaosten på den grova sidan på ett rivjärn (om du inte köpt färdigriven mozarella). Strö den jämt över lasagnen. 8 ) Låt gräddas i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter tills det blivit en fin färg. 9 ) Ta lasagnen ur ugnen och låt vila i cirka tio minuter under tiden som du svänger ihop en sallad. 10 ) Servera och njut!