Pannacotta är den perfekta desserten - enkel, lyxig och väldigt god. Foto: Stockphotosecrets

Pannacotta passar alltid bra att bjuda på till dessert. Om du vill göra det enkelt för dig så skippa gelatinbladen och använd gelesocker. Rör snabbt ihop pannacottan direkt i kastrullen och låt svalna i kylen med bär på toppen! 

 

 

Ingredienser pannacotta (4 personer)
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 dl gelésocker
  • 1 vaniljstång (kan bytas ut mot äkta vaniljpulver, se dosering på den förpackningen)
 
Ingredienser hallongelé
  • 200 g frysta hallon
  • 1/2-1 dl vatten
  • 6 msk gelésocker

 

Gör så här

1 ) Häll i grädden i en kastrull, blanda ner sockret. 2 ) Skär upp vaniljstången på längden och sprapa ner fröna i kastrullen. Lägg även ner själva stången (den tar du upp senare). 3 ) Koka upp och låt koka i cirka 1/2 minut under omrörning. 4 ) Fiska upp vaniljstången och häll upp blandningen i fina portionsglas. 5 ) Häll i vatten och hallon i kastrull. Låt koka under omrörning i några minuter. 6 ) Passera hallonblandningen genom sil och blanda sedan ”saften” med gelésockret i kastrullen. 7 ) Låt koka under omrörning i lite under en minut. Ta av från plattan och låt svalna i några minuter. 8 ) Häll hallongélen över pannacottan i skålarna. Ställ in i kylen och låt stå i några timmar tills det är dags att servera. Hyvla gärna över vit choklad innan servering. Njut!