En smak av Italien till förrätt. Foto: Stockphotosecrets

Det behöver inte vara krångligt eller tidskrävande att göra en riktigt god och vacker förrätt, det enkla är väldigt ofta det allra godaste. En klassisk italiensk bruschetta med olivolja, tomat, parmesanost och färsk basilika är perfekt att bjuda på! 

 

 

Ingredienser (4 personer)

  • 1 liten färsk baguette
  • Extra jungfruolivolja (efter tycke och smak)
  • 3 normalstora tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 kruka färsk basilika
  • Parmesanost (ca 50-100 g)
  • Några nypor havssalt (efter tycke och smak)
  • Några nypor svartpeppar (efter tycke och smak)

 

Gör så här

1 ) Sätt ugnen på 225 grader. 2 ) Skär baguetten i sneda skivor, cirka en och en halv centimeter tjocka. 3 ) Ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. 4 ) Placera baguetteskivorna på plåten och ringla över olivolja. 5 ) Riv eller hyvla parmesanosten grovt. 6 ) Tärna tomaterna i små bitar. Pressa vitlöken eller riv den fint. Blanda den tillsammans med tomaterna, olivolja, vinäger, salt och peppar i en skål. Ha sedan i basilikabladen, som du först hackar slarvigt i stora bitar. 7 ) Rosta brödet i ugnen i ungefär 5 minuter. 8 ) Ta ur brödet ur ugnen och placera skivorna på ett vackert fat. 9 ) Lägg på tomatblandningen på brödet och avsluta med att strö över rikligt med parmesanost. 10 ) Servera och njut!