Kombinationen choklad och popcorn är oväntat god. Foto: Stockphotosecrets

 

 

Söta, salta, karamelliga och toppade med choklad - testa att göra de här goda popcornen när du vill lyxa till det lite extra. Det är barnsligt gott!

 

 

  • 1 l poppade popcorn
  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 50 g smält choklad
  • Lite salt

 

Gör så här

1 ) Poppa popcornen, med fördel i en kastrull eller i en popcornmaskin. 2 ) Koka upp smör och socker i en stor kastrull, låt koka under omrörning i ungefär fem minuter. Det ska bli en ljusbrun smet (se till att det inte blir bränt eller fastnar i botten på kastrullen). 3 ) Ta av kastrullen från plattan och rör i smeten så att den blir helt slät. 4 ) Häll genast ner de poppade popcornen och vänd dem i smeten. 5 ) Ta fram en plåt och täck med bakplåtspapper. Strö över popcornen på plåten. 6 ) Smält chokladen och ringla den sedan över popcornen. Salta lite och låt svalna. 7 ) Lägg upp de smarriga, karamelliga popcornen i en fin skål och servera!