Ingredienserna gifter sig mycket väl. Foto: Stockphotosecrets

Njut av en varm, mustig och smakrik soppa. Den passar perfekt att servera både till lunch och middag och är mättande tack vare pastan och mozzarellaosten. Dessutom är den snabb och enkel att tillaga.

 

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 180 g grillad paprika (köp färdig på burk)
  • 1 msk olivolja
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 l buljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 dl pasta (exempelvis pastasnäckor eller risoni)
  • Bladen av 1 kruka basilika
  • 1/2 tsk strösocker (kan uteslutas)
  • 150 g mozzarella
  • Salt och peppar efter tycke och smak

 

Gör så här

1 ) Ta fram en lagom stor kastrull som rymmer soppan. 2 ) Skala och hacka löken fint. 3 ) Öppna burken med paprikan, tappa upp i durkslag och låt rinna av. Skär sedan paprikabitarna i strimlor eller bitar. 4 ) Fräs lök och paprika i oljan på medelhög värme i ungefär 3 minuter. Se till att det inte blir bränt. 5 ) Ha i krossade tomater, buljong, torkad oregano och pasta. Koka under lock tills dess att pastan r klar (följ tidsanvisning på pastapaketet). Rör om några gånger. 6 ) Stäng av plattan. 7 ) Knipsa av bladen från basilikan och hacka dem grovt. Rör sedan ner basilikablad, salt och peppar i soppan. Smaka av. 8 ) Skär osten o grova bitar och ha i den i soppan. 9 ) Servera och njut!