Servera goda minipajer till förrätt, det kommer bli riktigt lyckat. Foto: Stockphotosecrets

Den här förrätten är lika enkel att laga den är god. Använd färdigköpt smördeg och sväng ihop de här söta små tomatpajerna på ett kick - du kommer älska dem! 

 

Ingredienser (4 personer)
  • 4 frysta smördegsplattor
  • 2 schalottenlökar (mediumstora)
  • 150 g körsbärstomater eller babyplommontomater
  • 2 msk smör
  • 1/2 - 1 tsk råsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (grovmalen eller nymalen)
  • Flagor av parmesanost
  • Några timjankvistar

 

 
Gör så här

1 ) Börja med att ta fram förpackningen med de frysta smördegsplattorna. Låt de ligga framme i cirka 10 minuter, under tiden som du tillreder de övriga ingredienserna. 2 ) Sätt ugnen på 200°. 3 ) Skala och skiva schalottenlöken fint. 4 ) Skölj och halvera tomaterna. 5 ) Ta fram en stekpanna och fräs löken glansig i smör, utan att den blir bränd eller får färg (cirka en minut). 6 ) Ha i de delade tomaterna och strö över råsockret.  Krydda med salt och peppar och fräs ca 3 minuter på medelhög värme, se till att det inte blir bränt. Låt svalna. 7 ) Kavla nu ut smördegsplattorna till kvadrater, cirka 16 x 16 centimeter stora. Ta därefter ut rundlar som ska vara cirka 8 centimeter i diameter. Använd en skål, en mugg eller glas för detta. 8 ) Lägg de runda smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. 9 ) Klicka på fyllningen i mitten av varje rundel med hjälp av två skedar. 10 ) Placera plåten i mitten av ugnen och grädda i ungefär 15 minuter tills de blivit lätt gyllene. 11 ) Hyvla parmesanost över dina "minipajer" med hjälp av osthyvel eller potatisskalare. Dekorera sedan med färsk timjan och njut av en underbart god förrätt!