Saffran hör till den svenska julen. Bjud på en härligt god saffranspannacotta Foto: Stockphotosecrets

Julen är här, och med den all härlig mat! Bjud på en underbart god saffranspannacotta. Den är busenkel att göra eftersom gelatinplattorna är utbytta mot gelésocker.

 

Ingredienser 6 pers

  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 g saffran
  • 1 dl gelésocker (finns från exempelvis märket Dan Sukker)
  • Hallon eller hackade nötter

 

Gör så här

1 ) Ta fram alla ingredienser. Blanda vispgrädde, saffran och gelésocker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. 2 ) Ta fram serveringsskålar eller dessertglas, portionera upp i dem. 3 ) Ställ in i kylen under plastfolie och låt vila i någon timma. 4 ) Ta fram ur kylen när konsistensen stabiliserats något. Garnera gärna med färska hallon eller hackade nötter. 5 ) Servera och njut!