Foto: Pixabay

Auberginesill är ett riktigt gott vegetariskt alternativ på julbordet. Perfekt för den som är vegetarian eller helt enkelt inte tycker om sill. Håll tillgodo! 

 

Ingredienser
  • 2 dl förvälld aubergine
  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 4 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1/2 dl tunt skivad morot
  • 1/2-1 dl grovhackad purjolök

 

Gör så här

1 ) Börja med att skölja och skala auberginen i sillstora bitar. 2 ) Ta fram en kastrull och koka upp vatten och salt. Lägg sedan i auberginebitarna. När bitarna blivit lätt genomskinliga är det dags att ta av kastrullen, hälla av vattnet och låta kallna. Ett tips: Konsistensen ska vara mjuk men inte "sladdrig". 3 ) Skala och skiva morötterna tunt och fint. Hacka purjolöken lite "slarvigt". 4 )  Fyll upp på burkar och varva den nu svala auberginen med lagen, morot och purjolöken. Klart! 5 ) Förvaras i kylskåp och förbrukas inom några dagar.