Denna sallad är perfekt på en skiva bröd. Foto: Pixabay



Denna härligt krämiga och krispiga sallad har en perfekt balans av sötma, syra och sälta. Den passar ypperligt till brunchen eller lunchen på både hårt och mjukt bröd.  

 

Ingredienser (4 personer)
  • 6 hårdkokta ägg
  • 2 st avokado (mogna och lagom mjuka)
  • 1 grönt äpple (välj gärna ett som är syrligt och fast)
  • 3 cm gurka (ungefär 3 cm av en vanlig färsk gurka)
  • 1 dl matyoghurt (går även bra med turkisk/grekisk/rysk youghurt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Hårt bröd eller mjukt bröd (ljust eller mörkt passar lika bra)

 

Gör så här

1 ) Koka äggen så att de blir hårdkokta. 2 ) Skala och hacka äggen grovt. 3 ) Halvera, gröp ur och skär avokadon i ganska så små tärningar. 4 ) Skala, kärna ur och dela äpplet i ganska så små tärningar. 5 ) Sär av cirka tre centimeter av en gurka. Halvera, gröp ur och skär gurkbiten i ganska så små tärningar. 6 ) Ta fram en skål och vänd försiktigt ihop alla ingredienser så att de blandas väl. 7 ) Smaka av med peppar och salt. 8 ) Ta fram assietter, lägg upp bröd och klicka på salladsröran. 9 ) Njut!