Saffran är fantastiskt gott i maten. Foto: Pixabay

Aioli är en sås gjord på majonnäs och smaksatt med vitlök. Tillsätt saffran och din sås når genast oanade höjder!  Perfekt som tillbehör till fisksoppa, skaldjur, kyckling och mycket mer. Testa du också!

 

Ingredienser (4 portioner)
  • 3 dl majonnäs (vanlig fetthalt)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½- 1 pkt saffran (à 0.5 g)
  • 1 tsk ljummet vatten
  • Salt och peppar efter tycke och smak (det kan uteslutas helt)
Gör så här

1 ) Blanda saffran och vatten i en liten kopp, så att vattnet blir ordentligt gult. 2 ) Lägg upp majonäsen i en skål och blanda i saffransvattnet samt eventuellt lite peppar och salt. 3 ) Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet i minst en halvtimma innan servering. 4 ) Njut av en god måltid!