Lingonen ger en underbart fin balans till den annars söta kakan. Foto: Pixabay

En klassisk kladdkaka kan vara något av det godaste som finns och går hem hos de flesta. Uppdatera fikafavoriten genom att addera lingon - det ger en underbart god syra som passar utmärkt till den söta kakan! 

Ingredienser
  • 175 g smör
  • 3 normalstora ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 - 1,5 dl lingon
  • Lättvispad grädde eller vaniljglass (till servering)

 

Gör så här

1 ) Börja med att sätta ugnen på 175°. 2 ) Smöra och bröa en ugnsform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 3 ) Ta fram en kastrull och smält smöret, låt det sedan svalna. 4 ) Ta fram en bunke och elvisp och vispa ägg och socker pösigt. 5 ) Ta fram en separat bunke och blanda mjöl, kakao och salt. 6 ) Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Varva med det smälta smöret. 7 ) Häll sedan smeten formen och strö över lingenen så att de blir jämt fördelade. 8 ) Sätt in kakan i den nedre delen av ugnen och låt grädda i cirka 30 min. 9 ) Ta ut kakan och låt den svalna. 10 ) Servera din härliga lingonkladdkaka med lättvispad grädde eller en kula vaniljglass. 11 ) Njut!

Foto: Pixabay